Amasya Valiliği
Amasya Valiliği
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü
Amasya Valiliği
Amasya Valiliği

Tehlikeli Atık Beyan Dönemi Başladı

13 Ocak 2017
Tehlikeli Atık Beyan Dönemi Başladı

Bilindiği gibi Çevre Mevzuatı gereği tehlikeli atık üreticileri atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak ve çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla yükümlüdür. Bahsedilen beyan formlarının doldurulması için hazırlanan web tabanlı program http://online.cevre.gov.tr adresinde yer alan Atık Yönetim Uygulaması (TABS bileşeni) )1 Ocak 2017 - 31 Mart 2017 tarihleri arasında tehlikeli atık üreticilerinin beyan girişine açılmakta ve 31 Mart 24:00 itibarıyla beyan girişine kapatılmaktadır.

Tehlikeli atık üreticilerinin, yukarıda bahsedilen yükümlülüklerini yerine getirmeleri için öncelikle Bakanlığımızın Çevre Bilgi Sistemi’ne kayıt olmaları gerekmektedir. Üreticiler, kayıt işlemi sonrası verilen kullanıcı adı ve şifre ile http://online.cevre.gov.tr adresinden Çevre Bilgi Sistemi’ne giriş yaparak Atık Yönetim Uygulaması altında yer alan beyan formlarını (TABS) doldurup onaylayarak çıktı alabileceklerdir.

 

Beyanın nasıl yapılacağına ilişkin yardım videosuna, uygulama içerisindeki yardım videolarından (TABS konulu) ulaşılabilir. 

Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır