Türkiye Çevre Haftası 28-29 ve 30 Mayıs 2025 tarihleri arası kutlamaları kapsamında, Amasya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz tarafından “Çevrene İyi Bak” plastik kirliliği ile mücadele etmek amacı ile 28 Mayıs 2025 tarihinde, İlimiz Merkezi ve İlçelerinde, cadde ve sokaklarda vatandaşlarımıza plastik kirliliği yönünde bilgilendirme çalışmaları yapılmış. İdaremiz tarafından plastik atık toplayıp bize cadde ve sokaklarda ulaştıran vatandaşlarımıza, İl Müdür Yardımcımız Osman TOK, Çevre Yönetimi ve denetimi şube Müdürü Şevim SÖKÜT ve Çevre Denetçileri Mühendisleri Tuba DURMUŞ, Uğur DERTLİOĞLU tarafından geri dönüşümlü çantalar içeriğinde çeşitli fidanların takdimi yapılmıştır.
Her yıl değişik bir tema ile kutlanan Türkiye Çevre Haftası 2025 yılında “Çevrene İyi Bak” mottosu ile Plastik Kirliliği ile Mücadele temasıyla kutlanıyor.
1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir.
Tüm dünya üzerinde çevre kirliliği ile ilk kez nüfusu kalabalık ve hızla artan, nüfusun yoğun olduğu kent ve endüstri merkezlerinde karşılaşılmış ve bu kirliliklerin hızla dünyaya yayılması çevrenin kirlenmesine ve bozulmasına neden olmuştur.
İl Müdürlüğümüz Plastik kirliliği, sıfır atık ve iklim değişikliği anlatımlı sunumlarını aynı gün saat 14:00 de. Amasya Toruntay Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, İl Müdürümüz Zafer BEKTAŞ’ ın. Dünya Ortak Evimiz doğayı koruyalım yarınlara temiz çevre bırakalım bizler siz yeni nesillerin geleceğini teminat altına alma adına, Çevrenin korunması için mücadele ediyoruz. Siz okulumuzun değerli öğrenci ve öğretmenleri bizlere destek olmanız ve yarınlarda sizlerindi birer birey olduğunuzda sizden sonraki nesillere yaşanabilir bir doğa ve çevre bırakmanız tabiki bizim önem verdiğimiz bir olgu olacaktır, demiştir.
Program Çevre Denetçileri, Mühendisleri Kübra YÖRÜK, Tuba DURMUŞ, Mustafa ÖZER ve İl Müdür Yardımcısı Osman TOK tarafından Sıfır Atık geri kazanım ve İklim değişikliği sunumları ile sona ermiştir.
Program sonunda, Okul Müdürü Mürsel TOPSAKAL tarafından İl Müdürümüz Zafer BEKTAŞ, İl Müdür Yardımcımız Osman TOK ve Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürü Sevim SÖKÜT’ e okulu adına bu anlamlı program için teşekkürlerini sunmuş ve buket çiçek takdiminde bulunmuşlardır.
"ÇEVRENE İYİ BAK PLASTİK KİRLİLİĞİ İLE MÜCADELE ET"